Køkken

I køkkenværkstedet underviser Stine V og Rikke.

Køkkenet står for den daglige produktion af frokost og mellemmåltider til alle skolens elever og lærere, og du lærer derfor primært at lave mad til mange mennesker. Vi følger Sundhedsstyrelsens kostanbefalinger. Størstedelen af de råvarer vi bruger er økologiske, og vi har sølvmærket i økologi. Du lærer, at lave mad med årstidens grøntsager og får et bredt råvarekendskab samt viden om at undgå madspild.

Du kommer også til at møde nye strømninger indenfor mad, og måske blive udfordret med nye retter og smage – men vi tilbereder også helt traditionelle retter. På køkkenhovedfaget vil du bl.a. lære om brødbagning, tilberedning at varme retter og salater, anretning, præsentation, fødevarehygiejne, mødeforplejning og arbejdsmiljøet i et produktionskøkken. Derudover tager vi i løbet af året på nogle virksomhedsbesøg, hvor vi besøger små og store køkkener.

Rikke er i gang med at uddanne sig til ADHD sundhedsvejleder og du har derfor også mulighed for at få kostvejledning.

Scroll to top